Nieuwe clip Pharao & Johnny Bonaire ‘Stap Erin’

‘Maffionairs!’ is de strijdkreet waarmee ‘Stap Erin’ losbarst, de nieuwe clip van Caribisch-Amsterdamse rapveteranen Pharao & Johnny Bonaire. ‘Maffionairs’ is niet alleen de titel van hun binnenkort te verschijnen album, maar typeert ook hun stoute levensvisie. “Als je tussen onder- en bovenwereld laveert is iedere dag allesbehalve middelmatig”. De single ‘Stap Erin’ is de eerste release van Pharao & Johnny Bonaire na hun zeer positief ontvangen mixtapes ‘Onder Curatele’ en ‘Staatsgreep’ (door VPRO’s 3voor12 geroemd als “een fraai Amsterdams hiphopalbum om trots op te zijn”.)

Stap erin
De boodschap van ‘Stap Erin’ is ‘als je iets doet, doe het dan met volle overtuiging’. In de door GIG Entertainment gemaakte clip wordt deze positieve gedachte verbeeld door skaters, danseressen en hiphopcrews die de arena betreden. Wie thuis is in de scene herkent de crews Nieuw Amsterdam, Immorales en Zwarte Lijst. De versplinterende beat is van Mike Rockmore.

Maffionairs: het album, de lifestyle
Het album Maffionairs verschijnt op 18 april als MP3Card en bevat tracks met Pieter Both (BEEF), legendarische battle-MC Surya en labelmate Yazzer G. Het wordt een lekker frisse, entertainende plaat. Pharao: “We rappen niet over rappen, swagger, de scene of moralistische shit, maar over alledaagse Maffionairsthema’s als meisjes oppikken in het park, lekker naar Bonaire vliegen en creatieve geldmanipulatie. Muzikaal gaan we van boombap naar reggae naar trance, alles. Het mooie van Maffionairs zijn is dat we de vrijheid hebben verworven om precies te doen waar we zin in hebben. We zijn onafhankelijke motherfuckers.”

Download