Punky Donch presents “On My Way”


Punky Donch brengt hun tweede album “On My Way” uit waarop reggae en roots met pop en rock worden gecombineerd.

Sinds 2008 maakt reggae fusion band Punky Donch uit Nederland furore in binnen -en buitenland. Vooral in het Caribisch gebied bouwde de groep in korte tijd een sterke reputatie op dankzij het succes van hun single ‘Sensimillia’. De negen leden van Punky Donch vallen op met hun kenmerkende geluid waarin reggae, roots, pop en rock samen komen.

De eerder dit jaar verschenen single ‘Rasta Lightning’ luidde het album in waarop de scherpe pop randjes duidelijker dan ooit tevoren hoorbaar zijn. Mede dankzij deze single is Punky Donch genomineerd voor een British Reggae Industry Award in de categorie ‘Best International Band’. De prestigieuze onderscheidingen worden uitgereikt in de O2 Arena in Londen. Het is tekenend voor de opmars van de groep die op ‘On My Way’ laat horen niet alleen lichtvoetige reggae te kunnen maken maar ook niet schroomt om stevig gitaarwerk (zoals op de titeltrack ‘On my way’) af te wisselen met pakkende zouk (‘Mamasita’) en maatschappijkritische reggae (‘Under arrest’).

Punky Donch weet een balans te vinden tussen opzwepende nummers (‘Balang beng’) en dromerige roots liedjes (‘Once more’), hetgeen typerend is voor de diversiteit van de band.

Download