Punky Donch spreekt zich uit tegen geweld met Balang Beng

Vandaag verschijnt ‘Balang Beng‘ van Punky Donch. Het is de tweede single met bijbehorende videoclip van het album ‘On My Way‘.

Nadat Punky Donch in oktober het album ‘On my way’ uitbracht, gooide de single ‘Rasta Lightning’ (in het bijzonder de akoestische bewerking) hoge ogen en werd het zouk nummer ‘Mamasita’ spontaan een clubhit. Bij radiostation FunX belandde het nummer zelfs op de playlist en het is te horen in het nieuwe seizoen van de succesvolle dramaserie ‘Van God Los’.

De band tourde de afgelopen maanden door het Caribisch gebied, werd genomineerd voor een Britisch Reggae Award, verzorgde de soundtrack voor de film ‘Sensei Redenshon’ én spreekt zich met de nieuwe single ‘Balang Beng’ uit tegen geweld. Op opbrengsten van de single worden gedoneerd aan stichting ‘Stop The Violence’ en ‘PD Music for the ghetto foundation’. Laatstgenoemde is onlangs opgericht door de band en zamelt
instrumenten in voor scholen, tehuizen en jongerencentra op de ABC-eilanden.

Op ‘Balang Beng’ combineert Punky Donch hun reggae als vanouds met roots en pop. Het zomerse, opzwepende nummer is één van de hoogtepunten van de live optredens van Punky Donch. Vrijdag 26 juli treedt de groep op op De Zwarte Cross. De clip bij het nummer is opgenomen in Curaçao tijdens de internationale tournee.

Download